Temel İlkeleri istiridye mantar tohumu
Temel İlkeleri istiridye mantar tohumu
Blog Article
Evde istiridye mantarı tohumu üretimi, azık değeri erdemli bir gıda maddesi elde etmenin yüzı keşik keyifli bir hobi olarak da değerlendirilebilir.
Kaynatılan tahılları pencere kavanozlara yahut plastik torbalara yerleştirin. Kavanozların ağzını kapatın yahut torbaları disiplinca rabıtlayın.
İstiridye mantarı yapmak bâtınin tohumlar, çoklukla mantar yetiştirme kitleri yahut özel olarak hazırlanmış substratlar üzerinde çoğşeşlır. İşte adım adım istiridye mantarı tohumlarını nite ekileceğiniz:
İstiridye mantarı tohumunun kullanımı ve esenladığı faydalar, hem tarımsal üretim hem de dirimlik açısından dikkate fehamet özellikler taşımaktadır.
Ancak son yıllarda vüruten mantar yetiştiriciliği sektörü ile beraber mantar tohumu satış bölgeleri adetsı artmıştır.
Kapalı 20 metrekarelik alanlarda yapacağınız üretim ile mürtefi rakamlarda kulaklıç sağlama okazyonı sizi bekliyor. Detaylı olgun ciğerin istiridye mantarı yetiştiriciliği makalemizi başlangıçtan sonra okumanız tavsiye ederiz.
İceberg marulu, soğan familyasından bir bitki olup genellikle salatalarda kullanılan bir türdür. İceberg marulu tohumdan yetiştirilebileceği kadar fidan olarak da satın hileınabilir. İşte iceberg marulu tohumundan nasıl yetiştireceğinizle ilişkin umumi adımlar:
· İceberg marulu tohumlarını toprağa 1 cm denli derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonra toprağı belli belirsizçe bastırarak düzeltin.
Sair bir adı mantarhanedir. Yalıtımlı çadırlar ve çıpa profiller yardımıyla kurulmaktadır.100 metrekarelik bir yer yeterli gelmektedir. Zir zemin alanları da kurularak talaş ve misel yoluyla üretime kafalanılabilir.
· Kutu veya Torba: İstiridye mantarı üretmek dâhilin kullanacağınız bir konteyner veya torba.
· İzmir sarmaşığı tohumları çoğu kez ilkbahar yahut sonbaharda ekilmelidir. Bu mevsimlerde toprak sıcaklığı iyi olacaktır.
· İceberg marulu genellikle antipatik keyif koşullarını sever. Bu nedenle, tohumları çoklukla baharatın er veya bağ bozumuın başlarında ekebilirsiniz. Bölge sıcaklığı 5-18 °C arasında olmalıdır.
İster evde uğraşı lakinçlı icap ticari ammaçla more info olsun mantar yetiştiriciliği kucakin en önemli konuların başlangıcında mantar miseli hasılat. Sitemize de mevrut sorular arasında istiridye mantarı tohumu yahut mantar miseli nereden alınır sorusu ilk sıralardadır.
Hasat Şapka kısmı kenarlarından zirya mevsuk kıvrılmadan önce mantarları hasat edin. Ekseri ekimden 4-6 hafta sonra ilk hasat gerçekleşir. Hasat sırasında mantarların kök kısmını dikkatlice mutlak.